Empar Moliner

Autora

Nascuda a Santa Eulàlia de Ronçana, va estudiar periodisme i durant un temps fou actriu de teatre infantil i cabaret. S’inicià com a contista amb l’obra L’ensenyador de pisos que odiava els mims (1999), gènere que continuà conreant amb els llibres T’estimo si he begut (2004), guardonat amb la Lletra d’Or 2005, Busco senyor per amistat i el que sorgeixi (2005), No hi ha terceres persones (2010), Contes infantils contra tot pronòstic (2013). El 2015 guanyà el premi Mercè Rodoreda de contes amb Tot això ho faig perquè tinc molta por. També publica les novel.les Feli, estheticienne (2000, Premi Josep Pla) i La col.laboradora (2012). L’any 2006 s’edita un recull d’articles seus.

Col.laboradora habitual de diferents mitjans de comunicació, actualment ho fa al diari Ara i a els programes Catalunya Migdia i Tot es mou de de Catalunya Ràdio i TV3.

Al febrer de 2020 escriu És que abans no érem així, coincideix amb la recuperació de l’antologia T’estimo si he begut i altres contes i amb l’estrena teatral de T’estimo si he begut, una comèdia musical basada en els seus contes adaptats al teatre per ella mateixa i que produeixen Dagoll Dagom, La Brutal i T de Teatre sota la direcció de David Selvas. L’espectacle es basa en T’estimo si he begut, Tot això ho faig perquè tinc molta por i No hi ha terceres persones i inclou cançons com Soc una MILF, feta expressament per l’escriptora. En l’actualitat té entre mans una novel.la, però ara diu que ha quedat seduïda pel teatre i, qui sap, si per les sèries de televisió

David Selvas

Director

Nascut a Santa Perpètua de Mogoda, 1971, director, productor i actor de teatre, cinema i televisió. El 2005 es va iniciar com a director amb El virus, de Richard Strand i Who is P?, un Assaig Obert sobre Pier Paolo Paolini que es va presentar a l’Espai Lliure. En els últims anys ha dirigit Àngels a Àmericade Tony Kushner; Aquella nit de David Greig i Gordon Mclntyre; La importància de ser Frank, d’Oscar Wilde; Considering Matthew Shepard, de C. Hella Johnson; Vides privades, de Noël Coward, en codirecció amb Norbert Martínez; Don Juan, de Molière; L’onzena plaga, de Victoria Szpunberg, i Timó d’Atenes, de William Shakespeare. Com a actor destaquem la seva participació en La resposta, de Brian Friel, dir. Sílvia Munt; Les tres germanes, d’Anton Txékhov, dir. Lluís Pasqual; Una altra pel.lícula, de David Mamet i; La treva, de Donald Margulies, totes dues dirigides per Julio Manrique; De Damasc a Idomeni: La meva il.lusió és canviar la història (dixit), de Victoria Szpunberg, dir. Àlex Rigola; El rei Lear, de William Shakespeare, dir. Lluís Pasqual, i Terra de ningú de Harold Pinter, dir. Xavier Albertí. En cinema i televisió debuta el 1996 amb Nissaga de poder i des de llavors no ha parat de treballar. Destaquem la seva participació recent en les sèries La RieraLes molèsties i El día de mañana; en la telemovie De la ley a la ley, i en la pel.lícula Contratiempo, d’Oriol Paulo.

Andreu Gallén

Compositor

Pianista, director musical i compositor, nascut a Barcelona. Estudia el grau superior de música a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) obtenint matrícula d’honor en el seu projecte final de carrera. Realitza estudis de postgrau a l’Universidadde Alcalá de Henares (Aula de Música) i al Koninklijk Conservatorium de Brussel.les (Lied International Masterclasses). També realitza estudis de cant i direcció d’orquestra.

Inicia la seva carrera professional com a concertista de música clàssica, dedicant-se sobretot a la música de cambra i l’acompanyament de cantants. L’any 2011 comença a treballar en el món del teatre i des de llavors realitza una intensa carrera com a pianista i director musical en aquest àmbit. 

Els espectacles musicals en què ha participat com a pianista o director musical són CabaretRenard o el llibre de les bèstiesRequiemfor evitaScaramouche73 raons per deixar-teMar i celRomance de curro el palmoLiceistes i cruzadosT’estimo, ets perfecte, ja et canviaréTaxi… al tncLa vampira del raval. Ha treballat també a les òperes Apres moi, le délugeL’eclipsiWOW!

També ha estat el director musical de l’espectacle Nit de musicals els anys 2015 i 2016, aquesta darrera, guanyadora del Premio del Público Broadway World Spain.